FINEO vacuüm glas van AGC

AGC Glass Europe en Panasonic brengen hun kennis samen en maken een nieuwe oplossing voor de bouwsector, namelijk vacuüm hoogrendementsglas. De expertise in schermen van Panasonic en de kennis van AGC in glasveredeling vormen samen de basis van een nieuwe productielijn die in de AGC Glass Europe fabriek in Lodelinsart, niet ver van Charleroi zal worden opgezet.

Wat is FINEO vacuüm glas?

FINEO is veel méér dan glastechnologie. Het is puur wooncomfort. Want dit baanbrekende vacuüm isolerende beglazing zet niet alleen verbluffende energieprestaties neer. Het combineert ook uitzonderlijk hoge thermische isolatie met een indrukwekkende geluidsdemping én een ongeziene duurzaamheid.

Het dunne vacuüm isolerende beglazing zorgt bovendien voor een elegante, slanke look.

FINEO isoleert net zo goed als drievoudig glas, maar is lichter en dunner. Dus de plaatsing is veel minder arbeidsintensief dan het vervangen van volledige kozijnen. Dit maakt van FINEO vaak de voordeligste oplossing bij renovatie- en restauratieprojecten.

FINEO is bovendien een duurzame investering, want deze isolerende
beglazing is 100% recyclebaar. En de vacuüm isolerende beglazing
heeft ook een zeer lange levensduur zónder prestatieverlies.

FINEO glas bestaat uit dubbele beglazing van twee glasbladen van elk minimaal 3 mm dik, waarvan één bekleed is met een superisolerende coating. De glasbladen zijn van elkaar gescheiden door een vacuüm van 0.1 mm. Door deze opbouw is het glas ultradun en verbetert men de prestaties aanzienlijk op vlak van zowel thermische als geluidsisolatie.

FINEO wordt gekenmerkt door een thermische Ug-coëfficient of K-waarde van 0.4 tot 0.7 W/(m²K). Superisolerende dubbele beglazing heeft een waarde van K1.0 en gewone dubbele beglazing komt op K2.8. FINEO benadert en overschrijdt zelfs hiermee de prestaties van drievoudige beglazing die op K-waarde 0.6 tot 0.8 zit.

Wat maakt FINEO anders dan andere isolerende beglazing?

 • Meer natuurlijk licht binnenshuis
  FINEO gebruikt een hoogwaardige low-e coating van AGC, die voor een grotere lichttransmissie zorgt dan andere isolerende beglazing.
 • Betere esthetiek
  FINEO heeft geen evacuatiepoort, waardoor het esthetischer is dan andere vacuüm isolerende beglazing.
 • Lage ecologische voetafdruk
  FINEO wordt 100% in België geproduceerd, waardoor emissies voor leveringen in Europa worden beperkt.
 • Veelzijdigheid
  FINEO kan zowel voor renovatie als voor nieuwbouw worden gebruikt. De FINEO-ruiten kunnen geleverd worden met of zonder raamkozijnen. Hierdoor kunnen eigenaars besparen op hun renovatieproject doordat zij niet onnodig nieuwe raamkozijnen moeten kopen.

Waar is FINEO te verkrijgen?

FINEO is een product dat enkel en alleen kan geplaatst worden door gecertificeerde FINEO verdelers. Zo bent u zeker van een correcte uitvoering volgens de regels van het vak. Contacteer All-Glas Walschaerts voor meer informatie over het baanbrekende product FINEO.

Ontdek hier het volledige FINEO by AGC gamma.

Een project waar Allglas jou bij kan ondersteunen?

Allglas Walschaerts

Gestellei 34
2820 Bonheiden

Tel: 015 20 46 03
Fax: 015 20 03 02

info@allglas.be

Openingsuren

maandag tem. donderdag
8u – 12u en 13u – 17u30
vrijdag
8u – 12u en 13u – 16u (afhalingen tot 17u)
zater- zon- en feestdagen
gesloten