interieurglas

Wooninspiratie en tips voor de keuze van uw glazen binnendeuren

Glazen binnendeuren zijn een eye-catcher in je interieur. Ze brengen heel wat licht binnen en vormen een stijlvolle en trendy oplossing voor zowel woon- als kantoorruimtes. Of je nu houdt van klassiek, landelijk of modern… een glazen deur versmelt naadloos met je interieur.

Verschillende soorten glazen deuren

Alle glazen deuren van All-Glas Walschaerts worden vervaardigd uit hoogwaardig, gehard glas. Je hebt de keuze uit glazen schuifdeuren, scharnierdeuren, zelfsluitende deuren, pivoterende deuren, steel look deuren of zelfs glazen deuren met print.

  • Glazen schuifdeur

Een glazen schuifdeur is strak en stijlvol en kan in één schuifbeweging twee ruimtes van elkaar afsluiten of samenbrengen. Het geeft je interieur een moderne uitstraling en behoudt het open karakter van de woning, ook voor kleinere ruimtes.

Een groot voordeel van een glazen schuifdeur is namelijk dat ze kan toegepast worden op bredere openingen en toch heel plaatsbesparend is. Door de horizontale schuifbeweging is er geen zwaairuimte nodig. Het schuifdeursysteem kan zowel gemonteerd worden op de muur als tegen het plafond, maar wil je het nog strakker, dan kan het systeem zelfs volledig ingewerkt worden in wand of plafond.

  • Glazen scharnierdeur

Een glazen scharnierdeur is de standaard glazen binnendeur. Deze glazen deur is voorzien van scharnieren die net zoals bij een houten binnendeur langs één zijde opendraaien.

De glazen scharnierdeur kan je rechtstreeks in de muuropening plaatsen of in combinatie met bestaand houten schrijnwerk of een aluminium kader en is dus bijna overal inzetbaar. Het grote voordeel van dergelijke ‘zwaaideuren’ is uiteraard énerzijds de lichtinval en anderzijds de kostprijs ten opzichte van andere glazen deuren.

  • Zelfsluitende glazen draaideur

Naast de glazen scharnierdeur bestaat een veelal toegepaste variant, de zelfsluitende glazen draaideur. Pendeldeuren staan meestal met twee aan elkaar, maar kunnen ook afzonderlijk geplaatst worden. Het grote voordeel aan glazen pendeldeuren is dat deze zelfsluitend zijn en naar beide zijdes kunnen opendraaien. Tevens kunnen deze deuren dankzij de dynamische scharnier, vloerveer of hydraulische onderschoen op hun uiterste punt blijven open staan.

Net zoals de scharnierdeuren kunnen draaideuren rechtstreeks in de muuropening geplaatst worden, maar ook tussen 2 andere glaspanelen of een combinatie van muur en glaspaneel. De toepassingen zijn nagenoeg oneindig.

  • Pivoterende glazen draaideur

De zelfsluitende glazen draaideur is één van de meest gebruikte toepassingen van glazen deuren en wordt bij bredere deuropeningen meestal gecombineerd met een vast paneel in glas of 2 aanéénsluitende pendeldeuren.

Heb je liever geen vast glazen paneel of een dubbele pendeldeur, dan kan je ook opteren voor een pivoterende glazen draaideur. Bij dergelijke deuren wordt het draaipunt verlegd waardoor de deur niet op de zijkant draait, maar ergens op een welbepaalde afstand van de zijkant. Dit kan bij hele grote deuropeningen zelfs in het midden.

Let wel! Een pivoterende deur zwaait open langs beide zijdes en neemt soms meer ruimte in beslag dan nodig.

  • Steel look glazen deur

De naam zegt het zelf: een steel look deur is een glazen deur die er uitziet als een stalen deur. De glazen steel look deur brengt een strakke en industriële touch aan uw woning of kantoor en is bovendien heel wat budgetvriendelijker dan een echte stalen deur. Onze glazen deuren worden bekleefd met aluminium profielen of zelfs imitatie lijnen geprint op het glas. Elke indeling is mogelijk. Er komt dus geen smeedijzer aan te pas waardoor het geheel minder zal wegen.

Steel look glazen deuren kunnen voorzien worden van onze verschillende schuif- en scharniersystemen.

Op zoek naar een glazen deur die bij jouw interieur past?

Allglas Walschaerts

Gestellei 34
2820 Bonheiden

Tel: 015 20 46 03
Fax: 015 20 03 02

info@allglas.be

Openingsuren

maandag tem. donderdag
8u – 12u en 13u – 17u30
vrijdag
8u – 12u en 13u – 16u (afhalingen tot 17u)
zater- zon- en feestdagen
gesloten