Hou je huis koel in de zomer met zonwerende beglazing.

Iedereen kent ze ondertussen wel… de hittegolven van de voorbije zomers. Heel aangenaam om op het terras te genieten van een verfrissend drankje, maar wat met de temperatuur binnen? De laatste jaren loopt de temperatuur zo hoog op dat het ook binnen veel te warm wordt. Je kan net zoals veel mensen doen je rolluiken dag en nacht naar beneden laten en je huis zo hermetisch afsluiten, maar gezellig is het allerminst. Kies daarom voor zonwerend glas en laat ook tijdens de zomermaanden het nodige licht in je woning binnen.

Wat is zonwerende beglazing?

Zonwerende beglazing is een helder hoogrendementsglas dat speciaal ontwikkeld is om de zonne-energie die een gebouw binnen komt te beperken. Het gebruik van zonwerend glas verhoogt het binnencomfort dankzij een beter controle van de temperatuur. Zonwerend glas laat bijgevolg nog steeds voldoende daglicht binnen maar houdt vooral de warmte tegen. Het tegenhouden van deze warmte wordt bij glas wereldwijd uitgedrukt met het symbool ‘g’ en wordt de g-factor of zontoetredingsfactor genoemd. Hoe lager de g-factor (of zontoetredingsfactor) hoe minder zonne-energie de beglazing zal doorlaten.

Een breed gamma aan zonwerend glas

Kiezen tussen de verschillende soorten zonwerende beglazing is een ware evenwichtsoefening. Tijdens de warme zomermaanden is het de bedoeling om zoveel mogelijk zonnewarmte buiten te houden om oververhitting te voorkomen en dan kies je al snel voor sterk zonwerende beglazing. Maar anderzijds is de gratis warmte van een winterzonnetje mooi meegenomen en dan is een 4-seizoensglas net iets interessanter. Alles hangt af van het ontwerp, de ligging van de woning, externe factoren zoals bomen en uiteraard de persoonlijke voorkeur. Laat je in ieder geval steeds goed adviseren door architect en glashandel.

Zonwering in het glas

Er zijn tal van alternatieven voor zonwerende beglazing. Zo kan je een luifel plaatsen, screens laten installeren of rolluiken voorzien, maar isolatieglas kan voorzien worden van ingewerkte zonwering. Deze manier van zonwering heeft een lange levensduur en is niet onderhevig aan stof of vuil. Ook hier doe je er goed aan om je te laten adviseren en een vakman te vinden die de juiste kennis heeft.

Ontdek hier alles over isolatieglas met ingewerkte zonwering

Allglas Walschaerts

Gestellei 34
2820 Bonheiden

Tel: 015 20 46 03
Fax: 015 20 03 02

info@allglas.be

Openingsuren

maandag tem. donderdag
8u – 12u en 13u – 17u30
vrijdag
8u – 12u en 13u – 16u (afhalingen tot 17u)
zater- zon- en feestdagen
gesloten