AGC Glass Europe en Panasonic brengen hun kennis samen en maken een nieuwe oplossing voor de bouwsector, namelijk vacuüm hoogrendementsglas. De expertise in schermen van Panasonic en de kennis van AGC in glasveredeling vormen samen de basis van een nieuwe productielijn die in de AGC Glass Europe fabriek in Lodelinsart, niet ver van Charleroi zal worden opgezet.

Wat is FINEO vacuüm glas?

Het glas bestaat uit dubbele beglazing van twee glasbladen van elk minimaal 3 mm dik, waarvan één bekleed is met een superisolerende coating. De twee glasbladen zijn van elkaar gescheiden door een vacuüm van 0.1 mm. Door deze opbouw van het glas verbetert men de energieprestaties aanzienlijk op vlak van thermische en geluidsisolatie.

Dubbele vacuüm beglazing wordt gekenmerkt door een thermische Ug-coëfficient of K-waarde van 0.4 tot 0.7 W/(m²K). Superisolerende dubbele beglazing heeft een waarde van 1.0 en gewone dubbele beglazing komt op 2.8. De dubbele vacuüm beglazing benadert en overschrijdt zelfs hiermee de prestaties van drievoudige beglazing die op K-waarde 0.6 tot 0.8 zit.

Wat zijn de voordelen van FINEO by AGC vacuüm glas?

Ultra dun
Fineo is opgebouwd uit twee glasbladen van elk minimaal 3 millimeter. De spouw is een vacuüm van 0,1 millimeter. Fineo past hierdoor in bestaande kaders van enkel glas. Het is niet nodig om de sponning uit te frezen. De monumentale uitstraling blijft eenvoudig behouden en de renovatie kost minder arbeidsuren.

Lichtgewicht
Fineo is een stuk lichter dan dubbel en triple glas. Dat is niet alleen makkelijker en arbeidsvriendelijker voor de vakman, maar heeft ook functionele en economische voordelen. De kozijnen, zeker de beweegbare kozijndelen en het hang- en sluitwerk, worden minder zwaar belast en kunnen langer mee gaan.

Uitzonderlijke isolatiewaarde
Fineo heeft een thermische isolatiewaarde van 0.7 W/(m².K), tegen 0.6 tot 0.7 voor triple glas en 1.0 voor conventioneel super-isolerend dubbelglas.

Lichtdoorlaat
Doordat Fineo ultradun is, heeft het een betere licht-doorlaat dan traditioneel isolatieglas: een helder uitzicht en meer daglicht in het interieur.

Wat is de toepasbaarheid van vacuüm glas van FINEO by AGC?

Momenteel is vacuüm glas het ideale glas voor monumenten en renovatieprojecten. Dankzij zijn uitstekende thermische en geluidsisolerende eigenschappen draagt FINEO sterk bij aan de verbetering van de energieprestatie en het verblijfscomfort. Doordat FINEO ultradun is, hoeft bij renovatie de sponning van het kozijn niet te worden uitgefreesd en blijft de monumentale uitstraling optimaal behouden en zorgt dus voor een beter resultaat.

Waar is FINEO te verkrijgen?

FINEO is een product dat enkel en alleen kan geplaatst worden door gecertificeerde FINEO verdelers. Zo bent u zeker van een correcte uitvoering volgens de regels van het vak. Contacteer All-Glas Walschaerts voor meer informatie over het baanbrekende product FINEO.

 

Allglas Walschaerts

Gestellei 34
2820 Bonheiden

Tel: 015 20 46 03
Fax: 015 20 03 02

info@allglas.be

Openingsuren

maandag tem. donderdag
8u – 12u en 13u – 17u30
vrijdag
8u – 12u en 13u – 16u (afhalingen tot 17u)
zater- zon- en feestdagen
gesloten